Voor Professionals

Als professional is het van belang om je te blijven ontwikkelen. Naast het coachen van kinderen, ouders en opvoeders, coach ik ook professionals. Een coachgesprek kan soms al veel inzichten geven om weer de juiste richting in te slaan. Schroom niet, en neem contact met me op. Samen vinden we een weg.

Tevens is het mogelijk om mij binnen uw school en/of organisatie in te huren voor individuele coaching of om meerdere kinderen in een groepje te coachen. Denk bijvoorbeeld aan de workshop “IK OP WEG” voor kinderen van 4 tm 12 jaar of om “schatgravers” binnen de gehele school te introduceren.

   Schatgravers

Werk jij op een kinderdagverblijf, sta je voor de klas, heb je een eigen praktijk, naschoolse opvang, CJG of werk op welke manier dan ook met kinderen, dan is de workshop schatgravers onmisbaar!Waarom? Door middel van dit spel kun je heel eenvoudig kinderen inzicht geven in hun schatten zodat ze er spelenderwijs zien wie ze zijn. Daarnaast kan dit spel op vele manieren gespeeld worden; van jong tot oud, met zijn tweeën tot in de hele klas of in je gezin!

Schatgravers is een kaartspel. Het spel bestaat uit karweikaarten, dit zijn opdrachten die zijn verdeeld in prikkelende en levensomhelzende thema’s. Ook zijn er schatkaarten, hier staan waardevolle eigenschappen op om van en met elkaar te ontdekken.

De schatkaarten:
* Versterken je zelfbeeld
* Stimuleren je zelfvertrouwen
* Vergroten je zelfinzicht
* Laten je op speelse wijze verbinden met jezelf en de ander
* Bevordert de tolerantie onderling
* Laten je nu en in de rest van je leven schatten bij jezelf en anderen
herkennen.

Schatgravers laat je op dynamische wijze verbinden met jezelf en de ander. Of je het nou speelt voor de gezelligheid of met een vooropgezet doel, de uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers (jong en oud). Intussen blijf je dus nadenken over jezelf, maar ook over anderen.

Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je medespelers.
Je zult verrast worden door je eigen en andermans kwaliteiten en het ontdekken van klein geluk op speelse wijze.

 

Inhoud workshop

Ik ben licentietrainer van schatgravers en geef de workshop “schatgravers voor professionals”.
Wat houd de workshop “schatgravers voor professionals” in? Op deze dag maak je kennis met het spel schatgravers. Je krijgt uitleg en gaat met elkaar het spel spelen. Je krijgt nieuwe ideeën en werkvormen om dit spel te spelen en in te zetten. Daarnaast gaan we met elkaar brainstormen over hoe jij dit spel zou willen inzetten, bij wie en op welke manier. Oftewel samen spelenderwijs dit spel ontdekken! Je zult zelf ervaren wat de kracht is van dit spel!

De workshop is van 10.00 – 14.30 uur. De hele dag kun je gebruik maken van koffie/thee, allerlei lekkers en een heerlijke lunch!
Daarnaast ga je naar huis met een goodiebag!

De data’s voor 2019:
26 januari
16 maart
25 mei
21 september
16 november

En nog…
Heb je het spel nog niet in je bezit en zou je deze graag willen aanschaffen. Dat kan via mij! Laat dit even weten bij je aanmelding via de mail en ik zorg dat ik het spel voor je heb klaarliggen bij de workshop. Het spel schatgravers kost €35,- incl. BTW.

Wil jij het spel schatgravers geheel integreren binnen jouw school/ instelling. Schatgravers is een spel wat eenvoudig en snel, dagelijks terug kan komen. Hoe geweldig zou het zijn als jouw school/ instelling een studiemiddag wil over schatgravers, zodat de gehele school, dagelijks dit spel kan inzetten! Vraag naar de mogelijkheden.

 

opvoedklets; hoogsensitief (en temperamentvol)

Voor deskundigheidsbevordering of ouderavonden

Hoogsensitief wat is dat eigenlijk?
Je hoort er momenteel zoveel over…  Maar wat houd het eigenlijk in? Wat is er dan “anders” dan niet hoogsensitieve kinderen.

Als ervaringsdeskundige weet ik precies hoe anders de opvoeding gaat, als bij niet- hoogsensitieve kinderen. Hoogsensitieve kinderen hebben echt een andere “werkwijze” nodig, zowel thuis als op school!

Hoe herken je op school en of thuis een hoogsensitief kind?
Waar heeft een hoogsensitief kind op school en of thuis behoefte aan?
Wat kun jij als leerkracht doen bij deze gevoelige kinderen zodat ze in een klas tot hun recht komen?
Wat moet je juist niet doen als leerkracht/ ouder?

Dit zijn slechts enkele vragen waar leerkrachten en ouders tegen aan lopen.

In ca 1,5 uur informeer ik de deelnemers over hoogsensitiviteit. Ik vertel, deel mijn ervaringen en geef antwoord op al je vragen! Eigen ervaringen delen mag altijd, maar hoeft niet, als je dit niet wilt.

De workshop kan op maat gemaakt worden als er behoefte is naar meer diepgang. Vraag me naar de mogelijkheden!

 

“Heppie!? kinderen & emoties”

Ook voor de professional is de workshop “Heppie?! kinderen & emoties” een mooie workshop om te volgen. U kunt de workshop met uw eigen team volgen of aansluiten bij de geplande workshops voor ouders/ opvoeders.

Opvoeden is
ruimte geven aan emoties
én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te leren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.
Maar hoe?… In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. 

Inhoud workshop:
In 3 avonden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

 

Introductieworkshop “Heppie!? kinderen & emoties”

Voor deskundigheidsbevordering of ouderavonden

De workshop ‘Heppie!? kinderen & emoties’ is ook te boeken in verkorte vorm voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz.

In ca 1,5 uur ga ik met de deelnemers in op de werking en belangrijkste functie van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. In deze workshop laat ik de deelnemers kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe je als professional hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete tips, waar ze mee aan de slag kunnen.

Opvoedklets

Werk je met kinderen bijvoorbeeld als leerkracht, op een peuterspeelzaal, op een kinderdagverblijf of op welke manier dan ook en lijkt het je leuk om spelenderwijs te kletsen met elkaar over kwaliteiten in de opvoeding, dan is een ochtend, middag of avond opvoedklets een leuk samenzijn.

In overleg kan er een thema aan gekoppeld worden. Denk bijvoorbeeld aan peuters, kleuters, verstandelijk beperkte kinderen, schoolverlaters, hoogbegaafden etc.

 

Terug naar Trainingen