Voor Ouders

Essay On Advantages And Disadvantages Of Television For Kids Alexander Pope An Essay On Criticism Part 2 Analysis

Tegenwoordig heb je overal diploma’s nodig om een beroep te mogen uitoefenen. Om ouder te zijn heb je geen diploma’s nodig. Raar eigenlijk, je hebt een grote verantwoordelijkheid en het vraagt heel veel vaardigheden om kinderen op te voeden.

Loopt het thuis niet helemaal lekker, of zit je soms met je handen in het haar en weet je het gewoonweg even niet meer. Een coachgesprek kan soms al veel inzichten geven om weer de juiste richting in te slaan. Schroom niet, en neem contact met me op. Samen vinden we een weg.

SChatgravers

Wil jij klein geluk op speelse wijze ontdekken bij je kinderen, bij jezelf of binnen het hele gezin? Volg dan de workshop “schatgravers voor ouders”

Schatgravers is een kaartspel. Het spel bestaat uit karweikaarten, dit zijn opdrachten die zijn verdeeld in prikkelende en levensomhelzende thema’s. Ook zijn er schatkaarten, hier staan waardevolle eigenschappen op om van en met elkaar te ontdekken.

De schatkaarten:
* V
ersterken je zelfbeeld
* Stimuleren je zelfvertrouwen
* Vergroten je zelfinzicht
* Laten je op speelse wijze verbinden met jezelf en de ander
* Bevordert de tolerantie onderling
* Laten je nu en in de rest van je leven schatten bij jezelf en anderen
herkennen

Waarom is schatgravers een leuk spel voor thuis? Het spel kan gespeeld worden met zijn tweeën of samen met het hele gezin!
Door middel van dit spel kun je heel eenvoudig kinderen inzicht geven in hun schatten zodat ze er spelenderwijs zien wie ze zijn. Schatgravers laat je op dynamische wijze verbinden met elkaar. 

Door het spel te spelen word je volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je gezin.
Je zult verrast worden door je eigen en andermans kwaliteiten en het ontdekken van klein geluk op speelse wijze. Hoe fijn is het om samen met elkaar op avontuur te gaan naar elkaars schatten en deze hardop naar elkaar te mogen uitspreken.

Inhoud workshop

Op deze avond gaan we het spel spelen en krijg je verschillende ideeën hoe je dit spel thuis kunt spelen. Door het spel te spelen, ervaar jij zelf ook de kracht van het spel, samen met andere ouder(s). Niets is zo fijn om samen te komen met andere ouder(s) en met elkaar te delen!

De prijs voor deze workshop is €65,- en dit is incl. het spel en koffie/thee en wat lekkers.

Wil jij zelf een huiskamerworkshop “schatgravers voor ouders” organiseren met familie, vrienden en/of bekenden, dan betaal jij als gastvrouw alleen het spel schatgravers t.w.v. €35,-
Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen voor minimaal 6 deelnemers, drinken en wat lekkers en ik kom gezellig bij jouw thuis!

“heppie!? kinderen & emoties” (3 avonden)

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te leren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.
Maar hoe?… In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

Inhoud workshop

In 3 avonden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

De workshop voor 3 avonden kost €85,- per persoon, dit is inclusief hand-out. (minimale deelname is 4 personen)

 introductieworkshop “Heppie!? kinderen & emoties”

 De workshop ‘Heppie!? kinderen & emoties’ is ook te boeken in verkorte vorm. In ca 1,5 uur ga ik met de deelnemers in op de werking en belangrijkste functie van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. In deze workshop laat ik de deelnemers kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe je als ouder/opvoeder hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete tips, waar ze mee aan de slag kunnen.

Deze workshop kan bij mij in de praktijk maar ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie.

Wil jij graag de huiskamerworkshop, dan kom ik naar jou. Jij als gastvrouw zorgt voor 6 deelnemers, koffie/ thee en wat lekkers en jij mag gratis!

(minimale deelname van 4 personen)

opvoedklets; hoogsensitief (en temperamentvol)

Het opvoeden van hooggevoelige kinderen met temperament kan heel moeilijk zijn!
Regelmatig twijfel je als ouder aan jezelf;
Doe ik het allemaal wel goed?
Waar komen die boze buien ineens vandaan?
Hoe ga ik hiermee om?
Wat heeft mijn zoon of dochter nu eigenlijk nodig?
Je zoekt naar tips en handvaten…

Als ervaringsdeskundige weet ik precies hoe anders de opvoeding gaat, als bij niet- hooggevoelige kinderen. Hoogegevoelige kinderen hebben echt een andere “werkwijze” nodig. Ik ga samen met jou en andere opvoeders, die net als ik voorheen, regelmatig met de handen in het haar zitten, praten en informeren.

Op deze avond krijg je informatie over waar hoogevoelige kinderen behoefte aan hebben, waar ze moeite mee hebben en ontvang je tips.
Je zal  (h)erkenning krijgen en je ervaringen delen met elkaar, als je dit wilt. Je merkt dat jij echt niet de enige bent!  Je gaat naar huis met een opdracht en een hand-out.

(minimale deelname van 4 personen)

OPVOEDKLETS; me-time

Samen met je partner, een groepje vrienden, bekenden of een groepje (onbekende) mama’s ,
mama’s (in spe), gescheiden mama’s…

Tegenwoordig heb je overal diploma’s nodig om een beroep te mogen uitoefenen. Om ouder te zijn heb je geen diploma’s nodig… Raar eigenlijk, je hebt een grote verantwoordelijkheid en het vraagt heel veel vaardigheden om kinderen op te voeden. Welke vaardigheden heb je nodig voor het opvoeden van een kind? Welke vaardigheden beschik jij? Kom erachter in een gezellig avondje opvoedklets…

Op een gezellige ochtend of avond kletsen we spelenderwijs over ieders kwaliteiten in het opvoeden. Welke kwaliteiten beschik je al? Welke zou je graag willen? Ik ga samen met jullie, jullie helpen je kracht te (her)ontdekken, om van daaruit (opnieuw) vertrouwen te ontwikkelen in je eigen oplossingen. Hierdoor zal je je als ouder(s) weer in jezelf gaan geloven!

Ik focus op de opvoedcompetenties van ouders/ opvoeders d.m.v. inzicht geven, leerdoelen stellen en het belangrijkste “het bekrachtigen van je huidige opvoedkwaliteiten”.

Wil jij graag de huiskamerworkshop, dan kom ik naar jou. Jij als gastvrouw zorgt  voor 6 deelnemers, koffie/ thee en wat lekkers en jij mag gratis!

(minimale deelname van 4 personen)

 

Aangenaam kennismaken

Is je kind even de weg kwijt, en weet het niet meer welk pad hij moet bewandelen, dan kan je kind altijd bij mij terecht. Echter het kind heeft in elke situatie ook een eigen weg. Wanneer het kind de weg alleen bewandeld is het effect anders dan wanneer de ouder(s) van het kind ook aan de slag gaan met hun eigen paden rond het issue. Dan versterken ze elkaar in zeer positieve mate.

De ouder ontdekt bij het spelen van ‘aangenaam kennismaken’ heel veel over zichzelf in relatie tot het kind. En wanneer beide ouders aan tafel zitten ondersteunen ze elkaar ook nog eens en dat kan uitermate krachtig werken, voor het kind en voor de ouder.

Aangenaam Kennismaken zet de ouder aan het nadenken over zichzelf, de situatie of het ‘probleem’ en de relatie tot het kind. Het spelen van het spel brengt nieuwe inzichten tot stand. Daarbij krijgt de ouder ook meteen een beeld van de manier van werken van de kindercoach.  Wil jij met jezelf / je partner kennismaken?

Terug naar Trainingen